Aantal personen: 4

Ingrediënten
100 ml witte wijn
50 ml water
50 ml azijn
5 gekneusde peperkorrels
1 sjalotje
Blaadjes van 3 takjes verse verveine, fijngehakt
3 eierdooiers
24 oesters
(zee)zout en versgemalen peper

Bereidingswijze
Laat de wijn met het water, de azijn, de peperkorrels, het sjalotje en de takjes verveine inkoken tot ongeveer de helft.
Laat afkoelen.
Klop de vloeistof au bain-marie op met de eierdooiers tot hij niet meer terugloopt. Breng op smaak met zout en peper.
Open de oesters en zet de helft ervan op een plateau in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat ze 4 minuten in hun eigen vocht pocheren.
Giet het vocht van de oesters af en schep de sabayon erop.
Leg om en om rauwe en gepocheerde oesters op een bord met zeezout.
Geef er citroen of limoen bij en garnering als frisée en bijvoorbeeld gefrituurde schorseneren.

Oesters met een sabayon van verveine