fbpx

De man achter de Oesterkrakers

H.r Ms. Dolfijn in Bermuda (1997)Het dieptepunt

Wie is de man achter de Oesterkrakers? Ik ben André Linting en door mijn aderen loopt een mix van horecabloed en zeewater. Als ventje van 14 jaar deed ik mijn eerste poging om als leerling-kok een drie-gangen menu neer te zetten op school. Sindsdien heb ik al vele facetten van de horeca gezien, maar mijn absolute “dieptepunt” in mijn carrière was toch wel de functie als kleine kok in de kombuis van de onderzeeboot (nee, geen duikboot!) Zr. Ms. Dolfijn. Wekenlang achter elkaar kookte ik op dieptes van meer dan 300 meter. Sindsdien is het zilte water niet meer meer weg te denken uit mijn leven.

Grill'nSmoke tijdens Best Kept Secret Festival (2013)Terug aan wal

In 1999 was het weer tijd om voet aan wal te zetten en na jaren in diverse restaurants en hotels in Nederland en Spanje werd het in 2010 tijd voor een volgende stap: ik ging verder als freelance kok. Door de vele verschillende opdrachtgevers bleef mijn kennis groeien! Niet alleen mijn vakkennis, maar ook de kennis waar echt mijn echt hart ligt. Mijn hart ligt bij de zee en festivals. Zo ontstond het idee om met een oesterbar op festival en markten te gaan staan. Zo ontstond Oesterkrakers!

Museum Market (2014)

Van start

In december 2013 maakte Nederland voor het eerst kennis met de Oesterkrakers. Eerst “gewoon” als oesterman met de welbekende emmertjes en zo af en toe met een eenvoudig barretje op een paar markten, maar een jaar later begon het echt te kriebelen: Het Weekend van de Rollende Keukens (2015) in Amsterdam! Maar om daar act de présence  te mogen geven moet je wel wielen hebben natuurlijk. Dus moest er dus een nieuwe bar komen. 

Maritieme stijl

Inmiddels is de Grote Oesterbar een graag geziene gast op menig festival en (bedrijfs)feest en door zijn laagdrempeligheid zijn er al vele nieuwe oesterliefhebbers geboren. De maritieme stijl is inmiddels ook al terug te zien in zijn kleine zusje: de Oester Bolderkar. Boeien, netten en zeemeerminnen, want… eating an oyster is like kissing a mermaid! Hoe ik dat weet? Sorry, ik mag niet alles vertellen wat ik onderwater heb gezien. Maar een oester is zilt, zoet en spannend en na een eerste oester wil je er meer. Net als de zoen van een zeemeermin…

Met zilte groeten,