fbpx

Aantal personen: 4

Ingrediënten
12 creuses
1 komkommer
100 gr rijstazijn
35 gram sake
100 gram mirin
5 gram gelatine (4dl)
mierikswortel
borage cress
3 radijsjes, dungesneden
zout en peper

Bereidingswijze
Schil de komkommer en snijd deze in zeer dunne linten.
Open de oester en zorg dat het oestervocht bewaard blijft. Houd de oester dus goed recht.
Snijd de oesters zorgvuldig uit de bolle schelp.
Vermeng de rijstazijn, saké, mirin en het suikerwater.
Verwarm het oestervocht met dit mengsel en los hierin de gelatine op.
Schenk alles in een sifon, draai de kop erop en voeg drie patronen toe. Laat hem daarna 2 uur rusten in de koelkast.
Besmeer het komkommerlint met mierikswortel en rol deze om de oester.
Decoreer het geheel met dungesneden radijs, borage cress en het schuim van de mirin.

Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim