fbpx

RECEPT: Oesters met champagnesaus

Oesters en champagne; al jarenlang de ultieme combinatie! Maar heb je wel eens met champagne gekookt? Nee, niet dat glaasje naast het fornuis! In het het pannetje! Rechtstreeks van onze zuiderburen een culinair hoogstandje met oesters!

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 1
  • sjalotje
  • 1 bos lente uitjes
  • 20 dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 2 dl room
  • 2 dl champagne

Werkwijze

  • Open de oesters, verwijder de schelpresten en haal ze uit de schelp.
  • Doe de oesters in een zeef en vang het oestervocht op.
  • Spoel de schelpen en droog ze nadien met keukenpapier. Snipper de sjalot en de knoflook fijn, stoof ze aan in de helft van de boter en bevochtig met de champagne.
  • Laat 5 min inkoken.
  • Voeg er nadien de room aan toe en laat opnieuw inkoken.
  • Voeg er dan het oestervocht en de gehakte dragon aan toe en laat weer even inkoken tot de saus wat ingedikt is.
  • Spoel nu de lente-uitjes, snipper ze fijn en stoof ze heel even aan in de resterende boter.
  • Leg nu de gestoofde uitjes in de oesterschelpen.
  • Daarbovenop leg je een oester en overgiet je die met de saus. Schik alle oesters op een ovenschaal of bord en gratineer ze 5 min onder een hete grill.
RECEPT: Oesters met champagnesaus