fbpx

Aantal personen: 4

Het originele recept van Polo Chan van restaurant Nam Kee uit Amsterdam

Ingrediënten
10 oesters (grote zeeuwse Creuses)
20 gram gedroogde gezouten zwarte bonen (toko)
10 gram knoflook
stukje gemberwortel geschild
klein stukje rode peper
lichte sojasaus
slaolie
bosuitje klein gesneden

Voorbereiding
Open de oesters, liefst met een oestermes en zet ze op een bord (4/5 per bord).
Hak de zwarte bonen, de knoflook,gemberwortel en de rode peper fijn en doe dit mengsel in een pannetje met een flinke scheut sojasaus. Giet er een beetje slaolie over tot ‘t bedekt is en kook 15 minuten op zacht vuur.

Bereidingswijze
Schep een eetlepel van dit mengsel op iedere oester en zet een bord op een omgekeerd schoteltje in de wok die ook nog gevuld is met kokend water – tot net onder de rand van het bord. Deksel op de wok en zo’n 7 minuten stomen. Dan de oesters bedekken met beetje bosui en een scheutje kokende slaolie.

Oesters van Nam Kee